Rechizitoriul din Dosarul Revolutiei: Sursa Constantin Manea (sef de cabinet al lui Ceausescu), mitingul din 21 decembrie

La rândul său, Constantin Manea – fostul şef de cabinet al lui Ceauşescu Nicolae în intervalul 1962-1989, Comisia Senatorială, dosar nr. 208/J.I.4, Stenograma nr. 23 din 28.12.1993, a spus : „După evacuarea populaţiei adunate la miting au rămas foarte multe pancarte, lozinci şi s-a făcut curăţenie. Nu ştiu cine spunea, parcă Barbu Petrescu (primarul capitalei), că au fost adunate foarte multe sule. Unele din ele cu vârful însângerat. Explicaţia că ar fi fost o echipă pregătită care a înţepat femeile şi ele au ţipat, de disperare şi durere. Deci aşa s-a produs. A fost foarte bine organizat.” (p. 58)

Ce credeti voi?  Oare avea fostul sef de cabinet al lui Nicolae Ceausescu un interes sa minta despre intreruperea mitingului?  DA!

Oare cine a argumentat asa si cine a folosit “dezvaluirea” lui Manea in cartile lor?

Democratia (9/1990): Ofiteri ai fostei securitati (Directia a V-A), “Asa va place revolutia? Asa a fost!”

https://romanianrevolutionofdecember1989.files.wordpress.com/2010/03/top-153.jpg

coloana 1-a, “In schimb, uzeaza de furcile din otel-beton…”

aceasta “dezvaluire” a fost repetata in aprilie 2004 in Jurnalul National (al lui Dan “Felix” Voiculescu)…tot de un fost ofiter al directiei V-a:

Dupa vuiet ce s-a intamplat?

Nu se crea busculada numai din cauza vuietului. Ulterior am aflat, dupa ce s-a evacuat piata, ridicandu-se obiectele care au ramas in piata (lozici rupte, obiecte de imbracaminte), cei care au fost pe latura dinspre Consiliul de Stat, la semnalul care s-a primit al zgomotului respectiv au scos suportii lozincilor si am gasit aproape o suta de astfel de mijloace, un gen de furci. Suportul de lemn si partea de sus tepi. Au intepat indeosebi femeile care erau prin apropiere, ele au tipat, s-a creat busculada si in felul acesta s-a produs dezordinea din piata. S-au aruncat si doua petarde pe latura dinspre Magazinul „Muzica”. Imediat cum a inceput sa se evacueze oamenii din piata, masina aceasta cu numar de Armata a disparut foarte repede.

https://jurnalul.antena3.ro/campaniile-jurnalul/decembrie-89/vuietul-produs-de-o-masina-a-armatei-70050.html

si, desigur, de catre Grigore Cartianu:

https://ziaristii.com/serial-sfarsitul-ceausestilor-30-21-decembrie-mitingul-fatal/

si cum sa nu?  Corneliu Vadim Tudor, citat de Alexa Mihai Stoenescu:

Scan

 

One thought on “Rechizitoriul din Dosarul Revolutiei: Sursa Constantin Manea (sef de cabinet al lui Ceausescu), mitingul din 21 decembrie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s