Cornel Mihalache: “Partidul Comunist si Armata hotarati sa sacrifice Securitatea…Securitatea nu raspunde la provocari, lasand armata fara inamic” (min. 21, Televiziunea la Zidul Revolutiei, 2014) (I)

alta pelicula…aceeasi mizerie…de catre regizorul Cornel Mihalache (Televiziunea la Zidul Revolutiei…vezi si Amistia are calibrul 7,62 mm si Piepturi goale si buzunare pline)

http://docuart.ro/documentare/televiziunea-la-zidul-revolutiei?fbclid=IwAR20LNxU8SCqMMqxQEAUpU8XdNDotI2ZToixUdzhIVG1jq-k4JWRvooEqd0

surse “credibile” pentru Mihalache (desigur, partidul comunist si Armata de vina…Securitatea Alba ca Zapada)

1) Dan Voinea:  (un om care i-a dat drumul celor arestati ca teroristi…)

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/hai-sa-radem-cu-dan-voinea/

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/2013/12/20/colonel-ion-baciu-pe-20-12-89-la-orele-1010-la-crematoriu-a-venit-lt-col-voinea-danpe-care-l-cunosc-intrucit-inaintea-lucrat-la-departmentul-securitatii-statului-directia-cercetar/

2) Constantin Corneanu (demonstrantii au scandat “fara comunisti” si totul a plecat de la asta…Ion Iliescu, vechiul activist de partid…de vina):

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/reteaua-r-ca-structura-a-armatei-si-sursa-de-teroristi-in-1989-printre-sustinatori-rosca-stanescu-valentin-vasilescu-constantin-corneanu-cornel-ivanciuc/

Interviu cu istoricul Constantin Corneanu. ”Pe 22 decembrie 1989, o reţea secretă de rezistenţă a PCR a deschis focul (I)”

În condiţiile în care mulţimea din Piaţa Palatului scanda ,,Fără comunişti!, Fără comunişti!”, preconizându-se astfel o epocă nouă, precum şi al apariţiei lui Ion Iliescu, considerat ca fiind un apropiat al lui Mihail S. Gorbaciov, sunt de părere că o reţea secretă de rezistenţă a PCR (Reţeaua internă „246” din subordinea Direcției de Informații a Armatei/DIA) a deschis focul. Motivaţia?! Onoare şi fidelitate împinse până la extrem, naţionalism exacerbat, fanatism?! În fundamentarea unei astfel de ipoteze se pot exemplifica câteva acţiuni:

În Raportul preliminar al Serviciului Român de Informaţii privind evenimen­tele din decembrie 1989 se menţionează faptul că, în perioada 22 decembrie 1989 – 6 ianuarie 1990, la Institutul Medico-Legal Bucureşti au fost aduse persoane decedate prin împuşcare, despre care personalul militar şi medical din institut afirma că sunt terorişti. Cadavrele erau întotdeauna aduse de maşini militare şi însoţite de ofiţeri MApN, iar întocmirea documentelor de predare se realiza într-un birou în care nu intrau decât aducătorii, procurorul, criminaliştii şi medicul de gardă. Cele enumerate mai sus îmi întăresc convingerea că acea grupare secretă de rezistenţă a PCR, formată din diverse persoane aflate în diferite funcţii din viaţa civilă şi militară, şi aflată în susţinerea logistică, şi nu numai, a DIA, a trecut la acţiune, însă fără o raţiune politică şi fără o perspectivă de viitor.

Privind lucrurile din această perspectivă, putem înţelege astfel, mai uşor, faptul că după execuţia lui Nicolae şi Elena Ceauşescu, pe 25 decembrie 1989, atacurile teroriste au încetat ca prin farmec. Într-un interviu pe care l-am realizat, în septembrie 2011, cu viceamiralul (r) Ștefan Dinu, fost șef al DIA în decembrie 1989, acesta a recunoscut existența acestei rețele interne „246”, însă a declarat că ea s-a numit, mai apoi, „276” iar componenții ei nu au putut lucra deoarece DIA nu reușise să realizeze dotarea membrilor rețelei cu aparatură de emisie-recepție.

Menționăm faptul că această „Rețea internă 246” din cadrul DIA s-a născut cu ajutorul și sub atentul control al Secției pentru Probleme Militare și Justiție a CC al PCR. Plecând de la afirmațiile colonelului (r) Remus Ghergulescu, fost comandant al Batalionului 404 Cercetare, care susține că au existat, în decembrie 1989, luptători din Rețelele „R” (a MApN) și „S” (a DSS), se încearcă o discretă manipulare a adevărurilor privind originea acestei rețele și a responsabililor pentru destinul ei. O rețea care se poate identifica cu fidelii regimului Ceaușescu? O rețea care a manipulat masele în tumultul Revoluției Române sau care s-a implicat în lupta pentru putere începută de către diferitele grupuri aflate, în după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, în clădirea fostului CC al PCR?

https://www.jurnalistii.ro/interviu-cu-istoricul-constantin-corneanu-pe-22-decembrie-1989-o-retea-secreta-de-rezistenta-pcr-deschis-focul/

 

 

 

2 thoughts on “Cornel Mihalache: “Partidul Comunist si Armata hotarati sa sacrifice Securitatea…Securitatea nu raspunde la provocari, lasand armata fara inamic” (min. 21, Televiziunea la Zidul Revolutiei, 2014) (I)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s