Dosarul Revolutiei. The Past is Coming (36). Lista care oficial n-a existat. 1425 de nume. Tabel Nominal cu Persoanele Retinute in Timpul Revolutiei din Decembrie 1989, ca fiind suspecte de savarsirea unor fapte penale.

Rapoarte cadre M.I. vol. 28, pp. 54-97 (44 de pagini…)

Aici, trei pagini dintre cele 44 de pagini, cu cei 1425 de suspecti oficiali. De inteles, nu toti pe lista aceasta au fost teroristi. Pe de alta parte, de inteles, foarte multi din teroristii (mult mai) profesionisti niciodata n-au fost prinsi. Totusi, putem spune ca procurorii mai jos au mintit…in mod grosolan:

4 august 1997, Ziua:

Doru Braia:  Apropo de ,Lista Teroristilor’, cea cu 1100 de nume, de are ati amintit la un moment dat.  Intre timp, am inaintat Ministerului Apararii solicitarea de a ne confirma existenta acelei liste.  De la Parchetul Militar, dl. gen. de div. Samoila Joarza, sustine ca nu ar fi existat lista.  Ba mai mult, contesta faptulu, afirmat de dvs., ca s-ar fi facut rapoarte de catre Garnizoanele care au arestat teroristi, cu descrierea actiunilor de lupta desfasurate de catre acestia.  Ce aveti de spus?

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/revolutia-fara-teroristi-si-procurori-militari-popa-cherecheanu-si-samoila-joarza-1993-1997/

0:21 Procuror Dan Voinea: Fiecare persoană suspectă, reținută ca fiind teroristă, a fost cercetată. Nu s-au terminat cercetările în legătură cu toți. Nu avem pînă în prezent un terorist pe care să vi-l pot da – uitați, acesta e un terorist.

2:20 Andreea Esca: Vă reamintim că în decembrie 1989 au fost reținute 1425 de persoane suspectate că au săvîrșit acte teroriste. La 8 ani de la revoluție, nici unul dintre acești oameni nu a fost găsit vinovat, iar cercetarea tuturor dosarelor suspecților încă nu s-a încheiat.

https://mariusmioc.wordpress.com/2019/12/18/teroristii-din-1989-emisiune-din-1997-multi-dintre-suspecti-au-fost-retinuti-din-greseala-un-caz-este-al-senatorului-valentin-gabrielescu-fost-presedinte-al-comisiei-parlamentar/Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s