Dosarul Revolutiei. The Past is Coming (72). Col. Radulescu Iordan (07.05.1990): “Pina in prezent, atit eu cit si mare majoritate a participantilor la luptele din sediul CC, am dat mai multe rinduri de declaratii, aceasta fiind a 4-a. Cu stupoare am aflat insa ca, exceptindu-i pe demnitari, dintre cei retinuti de noi celilalti au fost eliberati. Dureros este faptul ca, parte din cei eliberati incearca tot mai mult sa acrediteze ideia ca de fapt armata a tras in noi si chiar au inceput sa umble cu amenintari telefonice, sau chiar fatise, la adresa noastra.”

CC femei, vol. 93, pp. 135-136
Pina in prezent, atit eu cit si mare majoritate a participantilor la luptele din sediul CC, am dat mai multe rinduri de declaratii, aceasta fiind a 4-a. Cu stupoare am aflat insa ca, exceptindu-i pe demnitari, dintre cei retinuti de noi celilalti au fost eliberati.

Dureros este faptul ca, parte din cei eliberati incearca tot mai mult sa acrediteze ideia ca de fapt armata a tras in noi si chiar au inceput sa umble cu amenintari telefonice, sau chiar fatise, la adresa noastra.

Sincer, apreciez ca, pentru o parte din cei retinuti nu s-a putut stabili cu exactitate unele vinovatii, dar pentru ceilalti daca s-ar fi analizat mai atent prezenta si participarea, situatiile si momentele, precum si activitatile desfasurate de ei, s-ar fi gasit capetele de acuzare necesare.

…S-a creat insa o situatie nedorita si multi dintre participantii la luptele din decembrie 1989 la acest obiectiv, imi telefoneaza sau ma opresc pe strada si ma intreaba, cum de este posibil ca parte din ei care sint raniti, mai au inca rani nevindecate sau stiu d oameni de care au murit linga ei, iar cei care au savirsit aceste nelegiuiri, au inceput sa-i ameninte prin diferite metode.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s