Dosarul Revolutiei. The Past is Coming (37). Conducerea Directiei de informatii interne a informat Presedintele Departamentului Cultelor despre faptul ca bisericile, lacasurile de cult si cimitirele sint folosite de elemente extremiste pentru actiuni terorist-diversioniste…in cursul zilei de 28 decembrie…pe baza cazurilor aparute in prezent…Bisericile: Cretulescu; Elefterie; Margeanului; com. Chitila–SAI g.d.

Documente vol. V, p. 236

Conducerea Directiei de informatii interne a informat Presedintele Departamentului Cultelor despre faptul ca bisericile, lacasurile de cult si cimitirele sint folosite de elemente extremiste pentru actiuni terorist-diversioniste…in cursul zilei de 28 decembrie…pe baza cazurilor aparute in prezent…Bisericile: Cretulescu; Elefterie; Margeanului; com. Chitila–SAI g.d.

Deci sa rezumam narativele populare: n-au existat teroristi [narativa SPMului]! De ce credea “Directia de Informatii Interne” (fosta Directie I) ca “pe baza cazurilor aparute in prezent” au fost folosite pentru actiuni terorist-diversioniste…biserici precise: “Cretulescu; Elefterie; Margeanului; com. Chitila–SAI g.d.”? Cine ar fi avea acces si in bisericile atunci? Turisti sovietici/agenti KGB sau GRU [narativa securistilor, dar si a “documentarilor” care apar pe TVR]? Sa fim seriosi! Raspunsul e clar: tocmai camaraziile lor securisti. Fiindca atunci securistii au stiut foarte bine ca au existat teroristi si ca teroristii au fost colegiile lor. (Este si o dovada ca securitatea comunista n-avea nici o simtire sentimentala in legatura cu locurilor de rugaciune.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s